Recept Granola
Ik ben stiekem dol op een gecrushed beschuitje in mijn yoghurt… Maar daar zitten natuurlijk niet heel veel goede voedingstoffen in. Ook bijna geen calorieën dus heel erg is het natuurlijk ook niet. Omdat ik ook wel eens wat anders wilde proberen ben ik zelf granola gaan maken. Dat wil zeggen ik heb wat recepten gezocht op internet en ben de kast ingedoken. Resultaat mag er wezen vind ik én Bart ook.
Ingrediënten
- 200 gram havermout
- 200 ml kokosmelk (uit blik, let op toevoegingen!)
- 2 eetlepels dadelstroop
- 100 g pitten naar keuze
- 2 eetlepels lijnzaad
- 3 eetlepels cacao
- Eetlepel vanille essence
Verwarm de oven op 180 graden, mix alles ingrediënten samen (makkelijkste is te beginnen met alle droge ingrediënten en dan de vochtige toe te voegen) spreid het uit op bakpapier en bak het 20 minuten in de oven. Vervolgens alles laten afkoelen, in stukjes breken en de granol is een week houdbaar in een wekpot. Enjoy! Je kan vast ook honing gebruiken maar mijn man is allergisch (kan dat? Ja, blijkbaar… vandaar de keuze voor dadelstroop).
Geef een reactie