Recept Bananenbrood
Dit bananenbrood doet mij denken aan onze rondreis van 2013, ik en Bart waren in het zonnige Florida en schraapte onze ontbijtjes overal vandaan. Starbucks (wifi..) was favoriet. Nu denk ik o, mijn god…. De dag begon dus al met een kilo suiker, maar goed. Inmiddels heb ik heel wat bananenbrood gebakken, en ik vind het toch echt meer cake dan brood. Nog beter dus! Lekker tussendoor, voor sporten of na een goede workout met een welverdiend kopje koffie. Je kan eindeloos variëren, wel of geen dadels, verschillend soorten meel en wel of geen noten. Maar elke toevoeging zorgt natuurlijk ook weer voor meer calorieën. En je kan ook nog steeds niet afvallen door teveel “gezond” te eten. (Om af te vallen MOET je meer calorieën verbranden, dan eten. Punt.) Hierbij het recept voor mijn beste versie ooit.
Ingrediënten
- 3 bananen (rijp! Handig, je kan ze invriezen als je rijpe bananen heb en geen tijd om iets te bakken)
- 3 eieren (let op: bio)
- 75 gram speltmeel
- 75 gram amandelmeel
- 1 eetlepels kaneel
- 1,5 theelepel bakpoeder
- Eventueel nootjes, wil je wat zoeter gebruik dan dadels. Is in mijn idee niet nodig. (En ik hou van zoet..)
- (Kokos)olie om in te vetten
Verwarm de oven op 170 graden. Prak de bananen, mix de eieren erdoor en dan de kaneel, bakpoeder en het meel. Lekker klutsen, mocht je nootjes willen toevoegen zou ik dat als laatste doen. Eventueel houd je wat plakjes banaan achter als garnering. Schenk het deeg in een ingevet cakeblik. Ik vet het graag in met kokosolie want dat smeert makkelijk. Dan bakken voor 50-60 minuten.
Snijd het bananenbrood in plakjes, deze kan je gemakkelijk invriezen per stuk. Enjoy. Ik ga morgen mijn collega’s blij maken!
[…] 2 plakjes bananenbrood evnetueel met beetje pindakaas/roomboter (recept bananenbrood) […]